Partner nap a kutatáshasznosítás és vállalati kollaboráció jegyében

Esemény dátuma: 
2019-05-08

Partner napot szervez május 8-án szerdán a PTE Gyógyszerésztudományi Kara. A kar 2016. évi megalakulása óta első alkalommal megrendezett esemény célja az egyes intézetekben zajló kutatások bemutatása a vállalkozásoknak, nem kevésbé a piac igényeinek megismerése és új partnerkapcsolatok építése. Magyarország versenyképességének kulcsa a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és nem utolsó sorban a vállalkozások innovációs potenciáljának mind jobb kiaknázásában rejlik. Mindezt a 2016. évben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karától külön vált, és ma már önálló egységként működő Gyógyszerésztudományi Kar is felismerte. A Kar a lehetőségeinek minél teljesebb kibontakoztatása érdekében arra törekszik, hogy minden fórumon keresse a kapcsolatot a vállalkozásokkal, hogy azok igényeit megismerhesse és lehetősége nyíljon közös, innovációra épülő projektek kivitelezésére.

Fentiek jegyében kerül megrendezésre az a partnertalálkozó, melynek elsődleges célja a gyógyszerésztudományok, étrendkiegészítő-gyártás, gyógynövénykutatás területén működő és kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytató vállalkozások megszólítása. A Kar feladatának érezi, hogy megmutassa kutatási portfólióját, ugyanakkor azt is, hogy közelebb kerüljön a piac indukálta igényekhez, s a vállalkozások igényeinek megismerésével aktív partnerükké válva támogassa őket céljaik elérésében.

A rendezvényre elfogadta a kar meghívását Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Rabb Szabolcs a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, valamint számos hazai és külföldi tulajdonú vállalkozás képviselője. A konferencián természetesen jelen lesznek egyetemünk vezetői, így Dr. Miseta Attila rektor úr és Jenei Zoltán kancellár úr is. A nap folyamán panelbeszélgetések keretében mutatja be a Kar legfontosabb kutatási irányait, lehetőséget biztosítva a kerekasztalok mentén azok megvitatására, nem utolsó sorban a meghívott vállalkozások hozzászólására. Az egyetem vezetői valamint az ipari partnerek eszmecseréi jó alkalmat biztosítanak a különböző nézőpontok és igények megvilágítására. A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága székházának konferenciatermében zajló rendezvény mellett a szekcióteremben lehetőség lesz B2B beszélgetésekre is, ahol előzetese bejelentkezés alapján a vállalkozások a Kar kutatóival személyesen is eszmét cserélhetnek.

 

Partners