Hírek

Szivacsváros

Több, a Zöld Egyetemhez köthető projektről számolt be Borkovits Balázs, a PTE Kancellária, Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság, Nemzetközi Pályázati és Projektmenedzsment Főosztály nemzetközi projektmenedzsere. Az eseményre a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Zöld Könyvtár munkacsoportjának szervezésében került sor január 23-án.

Online kurzus a fenntarthatóságról – 2024 tavaszi szemeszter

„Itthon továbbra is az 1., a világon a 23. legzöldebb egyetem a PTE!”

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2023-ban nyolcadik alkalommal mérette meg magát a „UI GreenMetric World University Rankings” nemzetközi programban. A Pécsi Tudományegyetem a világ „zöld egyetemeinek” élmezőnyében 1183 egyetem részvételével az előkelő 23. helyen végzett, és a rangsorban szereplő 12 magyar egyetem közül immár negyedszerre bizonyult a legjobbnak, ismét kiérdemelve a legzöldebb hazai egyetem címet.

A jövő neve élet - Megoldás a klímaváltozásra, avagy a változás 6 programja

A szerző Dr. Dittrich Ernő a műszaki tudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnöki Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő, aki egész életében összetett víz, és környezetvédelmi problémákkal foglalkozott. Több, mint 20 éves szakmai munkájának egyik központi kérdésköre a klímaváltozás. Van-e megoldás a klímaváltozás problémájára? A válasz: igen. Ez a könyv.

Iskolai receptverseny - eredményhirdetés

Iskolai receptverseny eredmények- 2023/2024

Díjazás

Csapatnév és intézmény neve

Csapattagok neve

Felkészítő pedagógus

Októberi "zöld gasztro" a PTE Zöld Egyetem Program szervezésében

Kedves Egyetemi Polgár!

Szeretettel ajánljuk figyelmébe a PTE Zöld Gasztro programsorozatot a vegetáriánus október jegyében!

 

Megoldás a klímaváltozásra - kurzus

Dr. Dittrich Ernő a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának oktatója, aki a vízvédelem és a vízi ökoszisztémák mellett a klímavédelemmel is foglalkozik. Az alábbi kurzusán keresztül mutatja meg azokat a hétköznapjainkban is alkalmazható praktikákat, amelyekkel hatalmas lépéseket tehetünk a Föld megmentéséért.

A kurzusról:

"Ételt vigyél, ne szemetet!" - Csomagolásmentes nap 2023.09.30.

Tudtad, hogy szeptember 30-a Csomagolásmentes Világnap?

Iskolai receptverseny a vegetáriánus október és a húsmentes péntek jegyében

A vegetáriánus október és a húsmentes péntek jegyében "vega" receptversenyt hirdetünk a PTE Gyakorló Általános Iskolák alsó tagozatos tanulói részére.

Nevezés:

Planet Budapest 2023 - KVÍZ

Oldalak

Partnereink