„Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül” videópályázat díjátadása

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem a Zöld Egyetem Program keretében videópályázatot hirdetett a PTE nappali tagozatos hallgatói részére. A pályázat célja a víz világnapjához kapcsolódóan ráirányítani a figyelmet a közműves ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás városi életben betöltött, mára teljesen természetessé vált, nélkülözhetetlen szerepére.

Téma:

  1. Víz(mű)hiány: nagyvárosi hétköznapok vízszolgáltatás nélkül
  2. Az élet alapja a VÍZ – Hangulatok

A három legjobb alkotás pénzdíjazásban részesült:

1. hely: 50.000,- Ft │ 2. hely: 30.000,- Ft │3. hely: 20.000,- Ft

A pályázatokat a szervezőkből és szakemberekből álló zsűri értékeli (kiemelt szempontok: a téma kreatív megközelítése, eredetiség, a kifejezni kívánt üzenet érthetősége, technika).

Díjazottak:

1. helyezett - h2o projekt

Nyeremény

Hallgatók

Intézmény

50.000 Ft

Kaltenecker Kristóf
Udvarácz Kyra

PTE-ETK

"Ötletes címválasztás. Látszik a befektetett munka és kreativitás mind a forgatás, mind az utómunka során. A kisfilm felvétele többféle eszközzel történt, így megvan a helye a statikus vagy kézi felvételeknek és a légi vagy stabilizátoros snitteknek is. Összességében a film látványosan és hatásosan mutatja be a feldolgozott témát."

2. helyezett - Nagyvárosi hétköznapok vízszolgáltatás nélkül

Nyeremény

Hallgatók

Intézmény

30.000 Ft

Marxer Fanni

Schnell Marcell

PTE-BTK

"A fekete-fehér alapkoncepció jól érzékelteti a víz nélküli világ komorságát, amit tovább fokoz a zeneválasztás és a jól megkomponált vágások. A videót jó minőségű felszereléssel készítették, a kompozíciók pedig jól átgondoltak, amelyek igazán érzékletessé teszik az átadni kívánt hangulatot a nézők számára."

3. helyezett - És te mit tennél?

Nyeremény

Hallgatók

Intézmény

20.000 Ft

Hegyi Vanda

Hidász Glória

Nehr Nikolett

Szokolai Dóra

Suhajda Erzsébet

PTE-MIK

"Láthatóan kevés eszköz állt az alkotók rendelkezésére, amelyet kiválóan kompenzáltak kreativitásukkal és a befektetett kemény munkával. Az elmesélt történet jól illeszkedik a pályázat témájához, a narráció pedig lépésről lépésre végigvezeti az nézőt a szolgáltatás hiányában felmerülő nehézségeken. A gondolatébresztő cím és a film zárásaként feltett kérdés végül tökéletesen keretbe foglalja az üzenetet."

A díjazott alkotások a társaság Youtube csatornáján megtekinthetők.

A Tettye Forrásház Zrt. összefoglalója: Zuhany az esőben és eltáncolt hiány: pécsi egyetemisták filmjei a várost éltető vízszolgáltatásról”

 

Partnereink