Virtuális Erőmű Program kerekasztal-beszélgetés és szándéknyilatkozat aláírás

Időpont: 2019. 04.10. szerda 13.00-15.00

Helyszín: Rektori Hivatal, Szenátusi terem (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.)

Háttér:

Az Európai Unió megítélése szerint a három legjobb fenntartható fejlődési témájú energiahatékonysági program egyike a Virtuális Erőmű Program (VEP). Fontosságát, súlyát jelzi, hogy a program fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az országgyűlés volt elnöke. Idén a Pécsi Tudományegyetem, első hazai egyetemként csatlakozott a programhoz, amelynek keretében meghirdetett pályázaton sikerrel vett részt és elnyerte az „Energiahatékony Intézmény”, valamint az „Energiatudatos Iskola” díjakat.

A program ötletgazdája és működtetője a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft., amely 2011 óta a hazai zöld gazdasági szakmapolitikai stratégiaalkotás meghatározó szereplője. A program vezetője Dr. Mezősi Balázs pécsi származású, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar volt hallgatója. A Virtuális Erőmű Program célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

Az április 10-i rendezvény fő célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem, a környezettudatos pécsi munkáltatók, szolgáltatók, egyéb szervezetek részvételével lehetőség nyíljon a regionális együttműködési és továbblépési lehetőségek feltérképezésére, ennek érdekében egy közös szándéknyilatkozat jegyzésére.

A programon részt vesz Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Virtuális Erőmű Program Védnöke is.

Partnereink