Solar Decathlon 2019 - egyetemi építészeti világversenyen a PTE

A Solar Decathlon a világ legjelentősebbé vált nemzetközi építőipari innovációs  versenye, melyen az idei évben a PTE MIK csapata - együttműködésben a Miskolci Egyetem és az algériai Blida egyetem csapataival - is megméretteti magát.

2019. június 27-én megkezdődött a mintaházak felépítése aversenyre, melynek központi célja a természetes megújuló energiák, így a napenergia hasznosításának népszerűsítése, az innovatív mérnöki megoldások kezdeményezése, valamint az intelligens építészeti jövő gyakorlatának elősegítése az egyetemista csapatok által felépített pályaműveken keresztül.

Miskolc, Pécs és az algériai Blida egyetemeinek kreatív hallgatói és oktatói az idei év Solar Decathlon versenyén egy új „magyar-energia-projekt” magalkotását tűzték ki célul. E nemzetközi konzorcium számos szakági terület multidiszciplináris kutatóinak összefonódásaként jött létre. A Csapat, a tudomány közös nyelvét beszélve, fáradhatatlanul dolgozik a fenntartható jövőt szolgáló építészeti megoldások kidolgozásán.

A programról részletesebb információ a http://www.sde2019.hu/és a http://www.someshineproject.hu/ weboldalakon található. Továbbá a sajtóközlemények között is elérhető bővebb tájékoztatás.

Partnereink