Sétálj velünk Selmecig!

A Soproni Egyetem országosan meghirdeti „Sétálj velünk Selmecig!” programját. A programhoz bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója és oktatója szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várjuk!

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, ezért 2021. október 1-31. között Téged is lépésgyűjtögetésre buzdítunk. A Soproni Egyetem főépülete és a régi Selmeci Akadémia főépülete 262 km-re fekszik egymástól közúton, mely kb. 355 405 lépésnek felel meg. 11 464 lépés/fő/nap intenzitással egy hónap alatt akár oda is érhetnénk, mely napi lépésszám nagyban hozzájárulna egészségünk megőrzéséhez is. A program végén az összegyűlt összes lépésszám alapján kiszámoljuk, hogy a megtett lépések virtuálisan milyen szénlábnyom megtakarítást eredményeztek volna más közlekedési eszközök elvi használatához képest.

A programban való regisztráció és részvétel módja:   

  1. Telepíts mobiltelefonodra vagy okoseszközödre egy lépésszámláló alkalmazást (pl. Pedometer, ingyenes)                                                                          
  2. Kezdd el mielőbb a lépésszámlálást 2021. október hónapban (beállítás: futtasd háttérben is folyamatosan az alkalmazást)!                                                 
  3. Az október havi összes lépésszámodat önbevallás útján töltsd fel a regisztrációs felületen legkésőbb 2021. november 8-ig.

Regisztrációs űrlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZNNaDSorrHdvFF5kCapUhvq_Qrm8RFrSRi3UuFQ_hXFtCuQ/viewform?usp=sf_link

A program végén, a legtöbb lépést regisztráló, általunk megszólított esélyes Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt igazolniuk kell az általuk beküldött lépésszámot. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény.

Nyeremények:

  • 1 db 5000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvány
  • 2 db irodaszer csomag
  • 2 db RAJI Ukemi Fitness edzésjegy (soproni vagy budapesti felhasználásra)
  • Aerobic: 3 főnek, fejenként egy edzés (soproni felhasználással)
  • Boksz: 1 főnek 3 alkalmas edzéslehetőség (soproni felhasználással).

Ide kattintva olvashatsz a gyaloglás jótékony hatásairól:

Az egyetemi programot a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében zajló "Gyaloglás (hó)napja" egészségmegőrző program keretében a SOE EMK Herman Ottó Szakkollégium koordinálja.

A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezéséről pedig itt olvashatsz:

https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/                                                                         

A programot a Soproni Egyetem Zöld Egyetem Koncepciója és az országos zöld egyetemi kezdeményezések keretein belül hirdeti meg.                                

- A részvétellel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel: horvath.adrienn@uni-sopron.huvegh.peter@phd.uni-sopron.hupolgar.andras@uni-sopron.hu

- Szakmai koordinátor: Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Herman Ottó Szakkollégium: https://www.facebook.com/HermanOttoSzakkollegium

Eredményes részvételt kívánunk! Sétálj! Gyűjtsd a lépéseket! Nyerj!

Partnereink