Októberi "Zöld Gasztro"

Kedves Egyetemi Polgár!

Szeretettel ajánljuk figyelmébe a PTE "Zöld Gasztro" programsorozatot a vegetáriánus október jegyében!

 

  • Október 4. (hétfő) 18:00 óra: Mit teszel a kosaradba? - Kerekasztal beszélgetés

Helyszín: PTE ÁOK Szigeti út 12. (pontos helyszínről később küldünk tájékoztatást)

Meghívott előadók:

Prof. Dr. Kiss István – egyetemi tanár, az Orvosi Népegészségtani Intézet igazgatója

Wolher Veronika - dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, egészségfejlesztő

Radnóti Zsolt – a Pécsi Kosár Közösség vezetője

Padisák Anna – negyedéves orvostanhallgató

Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. További információ és a regisztráció a YourLife@ÁOK oldalon található.

 

 

  • Október 6. (szerda) 16:00 óra: Szabó Zoltán, a PTE ETK Élelmiszer és Táplálkozástudományi Tanszékének tudományos segédmunkatársa tart online előadást az alábbi témában:

Mind a növekvő tudományos ismeretek, mind saját tapasztalataink szerint is egyre világosabb, hogy a fenyegető ökológiai válság sürgető változtatásokat kíván meg mindenkitől a globális környezeti katasztrófa túlélése kapcsán. Annak ellenére, hogy viszonylag kevesebbet hallunk felőle, az étrendi választásaink igen jelentős részben gyakorolnak hatást környezetünk állapotára is. Az előadás célja annak bemutatása, hogy milyen módon kapcsolódnak össze az egészséges étrend jellemzői egy ökológiailag kedvezőbb étrendi mintázattal.

A rendezvény PTE Polgárok részére ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület ITT érhető el.

Szeretettel ajánljuk továbbá Faragó Írisz, Szabó Zoltán és Tálas András a Zöld Egyetem részére készült TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL című kiadványát!

 

 

  • A PTE Zöld Egyetem Program a Vegetáriánus október jegyében 2021. október 1-31. között megszervezésre kerülő Zöld Gasztro programsorozathoz kapcsolódóan pályázatot hirdet a PTE Művészeti Kar grafikus hallgatói részére.

Téma: Grafikai programmal alkotás elkészítése az alábbi tárgyban:

Szezonális Évkerék

Szezonális Naptár

Szezonális Puzzle

Az alkotások elkészítésének határideje 10.31.

Díjazás: 1-1 db HELL ajándékcsomag (környezettudatosság, egészségmegőrzés jegyében vitaminokat tartalmazó, fémdobozos frissítő ajándékcsomag) a szakmai díjazott, valamint a közönségdíjazott számára

Díjazottak:

PTE Művészeti Kar zsűrije által kiválasztott legjobb alkotás készítője (szakmai díjazott)

A PTE Zöld Egyetem Instagram oldalon, szavazást követően a legtöbb like-ot kapott alkotás készítője (közönségdíjazott)

 

 

  • A vegetáriánus október és a húsmentes péntek jegyében "vega" receptversenyt hirdet a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1 . Számú Általános Iskolája (1. gyakorló), a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája (2. gyakorló), valamint a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma tanulói részére. Bővebben ITT olvashat a programról.

 

 

  • A PTE "Zöld Gasztro" kezdeményezéshez együttműködő partnereink, a RAKUN Dobozközösség, valamint 3 pécsi vendéglátóhely: ROOM BistroFekete Lovag étteremReggeli is csatlakozott.

Októberben, minden pénteken külön Zöld ajánlattal készül nektek a Zsolnay Negyedben található Room Bistro&Club, ahol nem csak egy teljesen “zöld ajánlat” vár benneteket, de ha fizetéskor bemondjátok a 'PTE Zöld Gasztro’ jelszót, akkor még egy extra 10% kedvezményt is jóvá írnak nektek fizetéskor. A kedvezmény kizárólag a pénteki húsmentes menüre vonatkozik!              Az októberi húsmentes péntek heti menüajánlata az oldal alján található.

A Fekete Lovag étterem 4 vega étel vásárlása után 5. vásárlásnál ajándék palacsintával kedveskedik. A vásárlások/rendelések alkalmával használjátok a PTE Zöld Gasztro kódot.

RAKUN Dobozközösség egész október hónapban 50% kedvezményt biztosít cserélhető tartós acéldobozaiból minden PTE Polgár számára az alábbi kuponkóddal: PTEZoldGasztro50

  

Partnereink