The Ocean Cleanup

Aggódsz Te is a klímaváltozás miatt?

Szeretnél Te magad is tenni a bolygónk megmentéséért, csak még nem tudod hogyan?

Boyan Slat kamaszkora óta azon dolgozik, hogy hogyan tudná megszabadítani Földünk óceánjait az óriási szemétszigetektől. 21 éves korára már a saját alapítványának elnökeként fejlesztette ki azt az óceántisztító gépet, amely az állatvilág bántalmazása nélkül, gondtalanul tudja összegyűjteni az ott felgyülemlett szemetet.

SIMONYI HACKATHON – For a Greener and Healthier Future

A Hackathon egy egész napos szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol villámkurzust kapsz arról, hogyan juthat el egy ötlet a megvalósulásig, egy problémára adott válasz a konkrét termék vagy szolgáltatásig.

Jelentkezz a PTE Hackathonra, ha Te is egy zöldebb, egészségesebb jövőről álmodsz. A kreativitásodnak semmi sem szabhat gátat, hiszen ez az a műfaj, ahol nem csupán egy megoldás születhet, sőt célunk, hogy megoldásaitok minél színesebbek legyenek.

Ha megjött a kedved ahhoz, hogy csapatban Te is akár egy ennyire szuper dolgot találj fel jövőnk megóvása érdekében, akkor semmiképp sem szabad kihagynod a Simonyi HACKATONT!

Dátum: 2020. február 14. (péntek)

Helyszín: PTE KTK – Fintelligence terem (B323)

Jelentkezési határidő: 2020. február 10.

Campus kredit: Hackathon (3 kredit)

További információk: http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/esemenyek-rendezvenyek/hackathon

Várunk sok szeretettel 2020 február 14.-én a PTE KTK B323-as termében, ahol egy egésznapos “brainstorming” program keretében Te magad is kipróbálhatod, mivel tudnád megváltoztatni jövőnket!

FIGYELEM! A RENDEZVÉNY REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT‼️

Jelentkezni a http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/jelentkezesek/hackathon linken keresztül lehetséges!

https://www.facebook.com/239945252818135/posts/2014258692053440/?sfnsn=mo

A Hackathon fókuszában a környezettudatosság és egészség áll. Az itt megszülető, valamint az 5let Outlet ötletversenyen beadott ötletek bekerülhetnek az Inkubációs Programunkba, ahol segítünk, hogy az ötletek megvalósuljanak. Mind az 5let Outletre, mind az Inkubációs Programba várunk olyan projekteket is, melyek célja egy zöldebb jövőhöz vezet.

5LET OUTLET ÖTLETVERSENY

Ha van egy jó ötleted, amit szívesen megvalósítanál, elindítanád saját vállalkozásodat? Akkor ne habozz, add be az ötleted az 5let Outletre és szerezz belépőt a Simonyi Inkubációs Programba. A legjobb ötletek csapatot, mentort és minden további segítséget megkapnak, hogy a megvalósulás útjára lépjenek.

 

Jelentkezési határidő: 2020. február 16. (vasárnap)

Jelentkezés: http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/5let

További információk: http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/programok-kepzesek/5let-outlet-simonyi-otletverseny

 

SIMONYI INKUBÁCIÓS PROGRAM

Ha szívesen megtanulnád, hogyan válik egy ötlet termékké vagy szolgáltatássá, jelentkezz a Simonyi Inkubációs Programba! A program során valós projekteken dolgozva sajátíthatod el a vállalkozásfejlesztés alapjait.

 

Dátum: 2020. február 10 - április 29.

Helyszín: PTE KTK – Hatchery (B432)

Jelentkezési határidő: 2020. február 16.

Jelentkezés: Keresd Neptunon a Simonyi Inkubációs Programot vagy írj nekünk e-mailt.

Campus kredit: Simonyi Inkubációs Program (6 kredit)

Strategiai partner az INPUT program és a Hiventures Tőkealap

 

SIMONYI NYÁRI EGYETEM

A „Simonyi Nyári Egyetem” egy szellemileg pezsgő, interaktív, érdekes szakmai munkát kínáló 3 hetes program, aminek keretében magyar és külföldi hallgatók, cégek, kutatók dolgoznak együtt olyan vállalkozási projekteken, amik a dél-dunántúli régiónak kitörést jelenthetnek innovatív jellegük miatt. A program során a projektfejlesztő csapatok személyes konzultációt végeznek a projektgazdákkal, együtt gondolkodnak a lehetséges megvalósítási irányokon, és szoros együttműködésben a város és régió szereplőivel valós helyszínt, hasznosulást keresnek a fejlesztésnek, mindezt angol nyelven.

 

Dátum: 2020. július 4-24.

Helyszín: PTE KTK - B128

Jelentkezési határidő: 2020. május 29.

Jelentkezés: http://simonyisummer.ktk.pte.hu/node/34

Campus kredit: MSc (3 kredit), Ba (6 kredit)

Youtube videó: 

Partnereink