A Magyar Marketing Szövetség gyémánt díját nyerte a Pécsi Tudományegyetem

A Magyar Marketing Szövetség gyémánt díját nyerte a Pécsi Tudományegyetem

5 év, 30 nyári egyetem, 850 résztvevő 70 országból – a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Nemzetközi Igazgatóságának „Pécs Summer School” programja marketing gyémánt díjat nyert el a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett Marketing Diamond Awards 2021 pályázaton. A díjjal a Pécs Summer School program elmúlt öt évben megvalósított magas szintű márkaépítő tevékenységét ismerték el. A díjat Dr. Pozsgai Gyöngyi, a PTE Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodájának vezetője vette át a napokban Budapesten.

A Marketing Diamond Awards célja, hogy a sikeres, hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, valamint segítse a piaci szereplőket a minél színvonalasabb marketingtevékenység megvalósításában. A Marketing Gyémánt díj a szakmailag kiváló marketing tevékenység elismerő védjegye.

A pályázatok szakmai értékelését a hazai marketing szakma – a tudomány, az oktatás és a gyakorlati megvalósítás terén dolgozó – elismert személyiségeiből álló szakmai zsűri végezte, akik a díjjal a Pécs Summer School program érdekében végzett márkaépítő tevékenység szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismerték el.

A Pécs Summer School programot a Nemzetközi Igazgatóság hozta létre 2016-ban azzal a céllal, hogy a PTE Nemzetköziesítési Programjában kitűzött úgynevezett „Nyári Trimeszter”-t valósítsa meg, azaz növekvő számú, nemzetközi nyári egyetemi programot szervezzen meg. Az akadémiai programokat az egyetem karai biztosítják, a nyári programok teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság végzi.

A kitűzött célt maradéktalanul sikerült megvalósítani, és bebizonyosodott, hogy egyre nagyobb igény van a hallgatók részéről a Pécs Summer School program iránt. Az oktatásba az elmúlt évek során egyre több kar kapcsolódott be (Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Művészeti Kar, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Állam- és Jogtudományi Kar, Műszaki és Informatikai Kar). A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE e területen piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

A Magyar Marketing Szövetség által adományozott Marketing Gyémánt díj, azaz a szakmailag kiváló marketing védjegy fontos elismerése a Pécsi Tudományegyetem nemzetköziesítési tevékenységének is.

 

Partnereink