Lezárult a Zöld-Híd Alapítvány által szervezett Zöld Bébiszitter tréning

Lezárult a Zöld-Híd Alapítvány által szervezett 60 órás Zöld Bébiszitter tréning, mely Pécs belvárosában, az Öko-Kuckó Oktatóteremben valósult meg 2022 februárja és márciusa között. 
A tréning során a résztvevők interaktív, gyakorlatközpontú előadásokon vettek részt, közösen gondolkodtak a bébiszitteri feladatokról és a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeiről. A leendő bébiszitterek felkészültek az elsősegélynyújtásra és a kisgyermekgondozásra, valamint játszottak és alkottak is.
11 résztvevő kapott igazolást a tréning elvégzéséről, az elsajátított ismeretek egyaránt hasznosak lehetnek azok számára, akik egyetemi tanulmányaik mellett szeretnének bébiszitterkedni vagy animátori munkát vállalni, illetve azoknak is, akik gyermekekkel kívánnak foglalkozni a jövőben.
A leendő bébiszitterek számára az ingyenes részvétel lehetőségét a Zöld-Híd Alapítvány által elnyert TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00778 sz. "Ökooperáció – zöld közösségek fejlesztése Pécsett" c. projekt biztosította. 

Aki lemaradt a mostani lehetőségről, de a későbbiekben szeretne részt venni Zöld Bébiszitter felkészítő tréningen, weblapunkon (www.zold-hid.hu) és Facebook oldalainkon (@okokucko.pecs és @zoldbebiszitter) tájékozódhat.

Néhány visszajelzés a résztvevőktől:

„Nagyon átfogó ismereteket szereztem, sok nézőponttal találkoztunk, tetszett, hogy több előadó volt.”

„A leadott anyag és játékok frissek, életszerűek és gyakorlatiasak voltak.”

„Jó volt a társaság és a hangulat.”

„Elköteleződtem a bébiszitterkedés, fiatalokkal való foglalkozás mellett.”

„Tetszett, hogy interaktív volt.”

„Megtapasztaltam, hogy nem nehezebb zölden élni és játszani.”

„Ami mellett elköteleződtem: fenntarthatóság kis lépésekben.”

Partnereink