Európai Mobilitási Hét 2023.09.16-22. - PROGRAMAJÁNLÓ

PROGRAMJAINK

Bringás reggeli/ízélmény/kóstoló

  • 09.19-én Bringás kóstoló + Kerékpáros gyorsszerviz + kerékpár gravírozás + Bike Safe + QR-kód kvíz a PTE Zöld Egyetem Program szervezésében a Pécsi Vásárcsarnoknál 8.00-9.30 között.
  • 09.19-én 7.00-9.00 között Bringás reggeli a Széchenyi téren az Ökováros-Ökorégió Alapítvány-Zöld-Híd Alapítvány-Pécs Megyei Jogú Város szervezésében + Bike Safe + Ismerkedés az e-rollerrel.
  • 09.20-én Bringás reggeli + kerékpár gravírozás + Bike Safe + Kerékpáros gyorsszerviz: PTE Általános Orvostudományi Kar szervezésében a PTE ÁOK-on 7.30-10.00 között.
  • 09.22-én Bringás kóstoló + Kerékpáros gyorsszerviz + KRESZ Park ügyességi játék + Pécsi Bicibusz + QR-kód kvíz a PTE Zöld Egyetem Program szervezésében a Pécsi Vásárcsarnoknál 7.30-9.00 között.

Játssz velünk – QR-kód kvíz a Király utca 20-ban (K20; PTE Webshop)

Az Európai Mobilitási Hét keretében 2023.09-16-22. között keresd a QR-kóddal ellátott kérdőívünket, melynek kitöltése után egy sorsoláson veszel részt, ahol értékes PTE ajándékkal gazdagodhatsz!

Kvíz: https://zoldegyetem.pte.hu/hu/kviz/europai_mobilitasi_het

Instagram szavazás – Téma: Kerékpáros Közlekedés

Mérd fel te is a tudásod a helyes, biztonságos kerékpáros közlekedés kapcsán, válaszolj a kérdéseinkre a PTE Zöld Egyetem Program Instagram felületén Instagram Story-ban és tiéd lehet a kisorsolt PTE ajándékcsomagunk!

Ingyenes KRESZ Park látogatás a Gyakorló Iskolák diákjai részére

2023.09.20. szerdai napon az eszközök és a pálya ingyenes használata a PTE Gyakorló Iskola tanulóinak körében. A KRESZ Parkban ki lehet próbálni kézzel hajtható kerékpárt (handbike), lábbal hajtható fekvő kerékpárt (trike), háromkerekű kerékpárokat, háromkerekű tandemeket, riksát, illetve hagyományos kerékpárokat felnőtt és gyerek méretben egyaránt.

PÉCSIKE ingyenes használata Autómentes Napon

2023. szeptember 22-én, pénteken 0 óra és 24 óra között váltott Pécsike 24 órás kerékpárjegyet díjmentesen lehet megváltani. A jegyvásárlás ugyanúgy regisztrációhoz kötött, mint más alkalmakkor, továbbá a rendszer 8.400.-Ft-ot befoglal letétként a felhasználó bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejárta után 3 banki napon belül felszabadít. A kölcsönzési díj, tehát a 30 percen túli kerékpározás minden jegy és bérletfajta esetében ezen a napon díjmentes.

24 órás jegyvásárlás menete: Regisztrálásra a www.pecsike.hu weboldalon vagy a kölcsönző állomások vezérlőoszlopán van lehetőség. A regisztráció során megadott mobilszámra 8 számjegyű PIN kódot kap a felhasználó SMS-ben (és e-mailben). Az állomás vezérlőoszlopán a "Kölcsönzés PIN kóddal" menüpont kiválasztása után meg kell adni az SMS-ben kapott kódot, majd ennek elfogadása után lehet kiválasztani a használni kívánt kerékpárt. A dokkoló fény-és hangjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a helyéről. 20 mp-ig villog a lámpa, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Amennyiben ez nem történik meg a dokkoló visszazárja a kerékpárt. 

További információ a www.pecsike.hu weboldalon

Tömegközlekedés ingyenes használata az Autómentes Napon

 Az Autómentes Nap egyik fő üzenete a környezetbarát és a fenntartható városi közösségi közlekedés népszerűsítése. 2023. szeptember 22-én, az Autómentes napon a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén.

Pécsi Bicibusz Ügyességi Játék

2023.09.22-én pénteken, az Autómentes Napon 14.00-17.00 között a Pécsi Bicibusz ügyességi játékot szervez általános iskolásoknak a Kossuth-téren. A bicibusz-mozgalom Spanyolországból indult és nagyon rövid idő alatt lett nagyon népszerű. Péntek reggelenként gyerekek és kísérőik közösen kerékpároznak egy adott útvonalon, megállókkal és előre egyeztetett menetrend szerint az iskolába. „Azt szeretnénk, hogy a gyerekek ne autóval, passzívan járjanak iskolába, hanem aktívan, sportolva” – mondja Simon Wintermans, az egyik kezdeményező.

Kerékpártároló-térkép:
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1zyyxqARoEtQbCqRyShh-zj6fgo-Rp9RF&usp=sharing

 

A programajánló időbeosztása, illetve a kerékpáros/gyalogos tanácsok érdekében tekerj lejjebb!

Keress minket a Facebookon, illetve az Instagramon is!

Partnereink