Dobjunk össze együtt egy zöldebb jövőt! - Fenntarthatóság Hete a PTE Zöld Egyetem Programmal április 24-28. között

Április 24-28. között rendezik meg a Fenntarthatóság hetét a világ 21. legzöldebb felsőoktatási intézményének választott Pécsi Tudományegyetemen, melynek fókuszában a megfelelő tudatossággal kezelve gyakorlatilag számtalanszor újrahasznosítható csomagolóanyag, az alumínium áll. A PTE Zöld Egyetem program keretében megvalósuló hét során a pécsi orvoskaron felállítják a Nagy Alumíniumgyűjtő Falat, ahová egész héten lehetőség lesz bedobni az üres alumínium italdobozokat, a szelektíven gyűjtők ráadásul ajándékot is kapnak.

A PTE és a Hell Energy Magyarország Kft. együttműködésében zajló esemény az alumínium szelektív gyűjtésének fontosságára kíván rámutatni, hangsúlyozva, hogy a széles körben alkalmazott könnyűfém lényegében örökéletű csomagolóanyag: 100%-ban, minőségromlás nélkül újrahasznosítható.

Kevesen tudják, de a valaha gyártott alumínium 75 százaléka a mai napig forgalomban van. Az újrahasznosítással rengeteg energiát takarítunk meg: egy elsődleges gyártásból származó új alumíniumdoboz előállításához szükséges energiamennyiség ugyanis 20 újrahasznosított aludoboz gyártását fedezi, egyetlen doboz újrahasznosításával pedig két órányi tévézésre elegendő energiát spórolunk.

A Fenntarthatóság Hetében, április 24-től, hétfőtől, egészen április 28-ig, péntekig, egy Nagy Alumíniumgyűjtő Fal fogadja a szelektíven gyűjtőket a PTE Általános Orvostudományi Kar régi elméleti tömbjében, a dr. Romhányi György aula bejárata előtt, ahová az üres alumínium italdobozokat dobhatjuk be.

Ha így teszünk, nem csak a bolygónk lesz hálás, a szervezők ajándékokkal kedveskednek környezetvédő figyelmességünkért. Minél több üres dobozzal érkezik valaki, annál nagyobb értékű ajándékkal jutalmazzák a hoszteszek, plusz ha kitöltjük a náluk elérhető kérdőívet, extra meglepetéssel gazdagodunk.

A hoszteszek hétfőtől csütörtökig 9-15 óra, pénteken 8-14 óra között várnak mindenkit, akinek szívügye a környezetvédelem.

Galéria:

Fenntarthatóság hete - Alumánia

Fenntarthatóság hete - Alumánia (2)

Fenntarthatóság hete - Alumánia (3)

Fenntarthatóság hete - Alumánia (4)

Youtube videó: 

Partnereink