Hírek

ÖkoKALANDtábor 2024

PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolája és a PTE Zöld Egyetem Program környezettudatos, játékos tábort indított 6-10 éves gyermekek számára 2024. július 1-12. között.

Esőkertek szerepe a városi környezetben

Az elmúlt évek szélsőséges időjárási viszonyai, beleértve az intenzív csapadékeseményeket és a száraz időszakokat, egyre inkább rávilágítanak a hatékony vízgazdálkodás szükségességére. A városi területeken az árvizek és a gyors vízlefolyás komoly problémát jelent, ezért új, innovatív megoldásokra van szükség. Ebben a témában került sor a „Lefolyás vagy víz-visszatartás?

Zöld Könyvtár Előadás - Az esőkertek szerepe a városi lefolyásban

Környezetünk – egészségünk – közös jövőnk vetélkedő 2024

KIS KLÍMAHŐSÖK NAGY AKCIÓBAN

A Fenntarthatósági Témahéttel összhangban, valamint a PTE Zöld Egyetem Program támogatásával a PTE Gyak

Tavaszi Nagytakarítás 2024

Közel ötvenen szedték a szemetet április 11-én a Mecsekben a PTE Zöld Egyetem programjának szervezésében. Az akcióban a PTE I.

Környezeti fenntarthatóság a PTE-n: középpontban az energiatakarékosság

Green Policy Center - közösségépítő nyári tábor

Járj két keréken dolgozni az Egyetemre! - NYEREMÉNYJÁTÉK

Környezetbarát, kényelmes, alaposan átmozgat, pénzt spórol, és még a csúcsforgalmat is kikerülheted: ez csak néhány érv amellett, miért érdemes biciklivel munkába járni. A kerékpáros munkába járás javítja az erőnlétedet, keringési rendszeredet, fogyaszt, és nem mellesleg sokkal könnyebb vele leparkolni, mint autóval. A PTE Zöld Egyetem Program nyereményjátékot hirdet minden egyetemi munkavállaló részére, aki vállalja, hogy 2024. március 25.

Föld Órája 2024

A Föld óráján minden évben világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Oldalak

Levél Csapda