Zöld bébiszitter tréning

Lezárult a Zöld-Híd Alapítvány által szervezett 60 órás Zöld Bébiszitter tréning, mely Pécs belvárosában valósult meg 2020 augusztusa és októbere között.  
A tréning során a résztvevők közösen gondolkodtak a gyermeknevelés kérdéseiről, játszottak, alkottak és tapasztalatot szereztek a gyermekgondozásról és az elsősegélynyújtásról. A tréning részben az Öko-Kuckó interaktív környezetvédelmi oktatóteremben valósult meg, így a fenntarthatóság, a környezeti nevelés is elválaszthatatlan részét képezte a tematikának. 


11 résztvevő -köztük több egyetemista- kapott igazolást a tréningen való részvételről, az elsajátított tudás egyaránt hasznos lehet azok számára, akik tanulmányaik mellett szeretnének bébiszitterkedni, azoknak, akik táboroztatást, animátori munkát vállalnának, illetve azoknak is, akik külföldön szeretnék kipróbálni magukat.


2021 tavaszán újra indítunk egy ingyenes Zöld Bébiszitter tréninget pályázati forrásból, az ezzel kapcsolatos friss híreket weblapunkon (www.zold-hid.hu) és facebook oldalainkon (@okokucko.pecs és @zoldbebiszitter) érhetik el az érdeklődők.  

 

Néhány visszajelzés a résztvevőktől:

"Tetszettek a kreatív, gyakorlatias alkalmak, az átfogó témakörök, a szervezés és az oktatók hozzáállása, előadása."

"A tréning rámutatott arra, hogy fontos a nyitottság, a széles látókör, a figyelem és az intuíció."  

"Sok-sok új információt kaptunk, lelkes, nagy tudású tanárainktól."

"Elköteleződtem a környezettudatos szemlélet mellett."

"A tréning rámutatott, hogy az újrahasznosított játékok milyen szuperek lehetnek. Az egyszerű, olcsó játékok is élvezhetőek."

"Eddig is szívem csücske volt a természet- és környezetvédelem, most még jobban!"

"A gyerekek működését, lelki világát jobban megértettem."

"Tetszettek a gondolatébresztő beszélgetések."

Partnereink