„Van egy jó történeted?” Pozitív üzenetek, történetek, tanácsok járvány idején

„Van egy jó történeted?” címmel közösségi alkotás született a pécsi orvoskaron

 

Három nyelven, magyarul, angolul és németül is megjelent a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar honlapján a „Van egy jó történeted?” című kiadvány, ami a kar hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak 45 pozitív hangú üzenetét tartalmazza.

A kezdeményezés ötletadója dr. Füzesi Zsuzsanna, a Magatartástudományi Intézet professzora, tanszékvezetője, aki 2020 tavaszán azzal rukkolt elő, hogy akinek kedve van, írjon személyes, inspiratív történetet arról, mi segít elviselni a nehézségeket, ki, hogyan találja meg a mosolyt a hétköznapokban, avagy milyen technikákkal gyűri le a stresszt, a bezártságot pandémia idején.

Színes, érdekes, megható történetek születtek a szolidaritás jegyében, és egy egyedülálló közösségi alkotás formálódott azzal a céllal, hogy ne csak a szomorú aktualitások, hírek legyenek jelen az életünkben.

Dr. Füzesi Zsuzsanna professzor így nyilatkozott erről: „Ezek a történetek, írások nemcsak kapaszkodni, elviselni segítettek, hanem jókat mosolyogni és tanulni is, sőt, a megoldások megtalálásában is fontos szerepük volt, és lehet ma is. Van, akit ugyanaz a történet, segítő írás megnyugtat, míg másra inspirálóan hat. A pandémia ráébresztett minket arra, hogy az élet nem egyetlen vágányon halad a fényes jövő felé. Nincs problémáktól, nehézségektől mentes lét, de olyan sincs, hogy csak a problémák, a nehézségek léteznek.”

A pdf-es kiadvány, mely érdekes és hasznos olvasnivaló lehet bárkinek, letölthető az orvoskar honlapjáról: https://aok.pte.hu/hu/egyseg/9994

Partnereink