Továbbra is a PTE a legzöldebb hazai egyetem

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2021-ben hatodik alkalommal mérette meg magát a „UI GreenMetric World University Rankings” nemzetközi programban. Tudatos, fegyelmezett környezeti ambícióinak és a hozzájuk kapcsolódó erőfeszítéseknek köszönhetően a PTE évről évre előre tudott lépni az egyre bővülő nemzetközi rangsorban. A Pécsi Tudományegyetem a világ „zöld egyetemeinek” élmezőnyében – 956 egyetem részvételével – a 42. helyen végzett, és a magyar egyetemek között ismét a legjobbnak bizonyult, kiérdemelve a legzöldebb hazai egyetem címet 2021-ben is.

Az elmúlt évek tudatos munkája eredményeként elmondható, hogy a Zöld Egyetem Program kiemelt szerepet kapott a Pécsi Tudományegyetem életében, a „zöld gondolat” horizontálisan jelen van az élet szinte minden területén. A komplex fenntarthatósági törekvések lehetőséget biztosítanak a kihívásokra adandó válaszok holisztikus kezelésére. A PTE, mint Zöld Egyetem katalizátora a fenntartható fejlődési célok megvalósítását célzó zöld innovációknak.

Jól látszik az objektív mérőszámokon alapuló rendszerben a Pécsi Tudományegyetem folyamatos fejlődése. A PTE idén hatodik alkalommal mérette meg magát a „UI GreenMetric World University Rankings” nemzetközi programban, és minden évben előrelépett a rangsorban. Míg 2016-ban a 355. volt a PTE, két évvel később már a 140., és 2019-ben került be először a rangsor top100-as elitjébe. De még ezt is sikerült felülmúlni a tavalyi 59. pozícióval, majd az idei 42. hellyel!

A lista szerint 2021-ben a világ “legzöldebb” egyeteme – megőrizve ezzel tavalyi elsőségét – a holland Wageningen University & Research, amelyet a brit University of Nottingham, illetve a holland University of Groningen követ.

A frissen megjelent rangsor elérhető a https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2021/ honlapon.

Partnereink