Öltözz zöldbe vagy öltöztesd zöldbe környezeted!

2022. április 22. Föld Napja - Zöldnek lenni jó!

Öltözz zöldbe vagy öltöztesd zöldbe környezeted!

Hagyományainkhoz híven, de rendhagyó módon szeretnénk az idei évben a Pécsi Tudományegyetem és Pécs város polgáraival együtt ünnepelni a Föld Napját. A világ mára eljutott arra a pontra, hogy nem csak ünnepelni kell, hanem tenni is azért, hogy megóvjuk a levegőt, a vizeket, a növényeket, madarakat, állatokat.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindannyiunk jövőjéről szól.

Mit tehetsz Te? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, virágot, fűszernövényt, termelj haszonnövényeket, csatlakozz a Föld fenntarthatóságáért működő közösségek valamelyikéhez, óvd a levegőt, a vizeket, a növényeket, madarakat, állatokat, vagy öltözz Te magad is zöldbe ezen az ünnepen!

Játssz velünk PTE nyereményekért!

Nincs más dolgod, csak kiválasztani egyet vagy akár többet is az alábbi három témakörből, és 2022. április 22–29. között beküldeni nekünk kategóriánként maximum 3 fotót a zoldegyetem@pte.hu e-mail címre arról, hogy te milyen zöldítéssel ünnepelsz ezen a csodálatos napon.

Kategóriák és díjazás (első 3 helyezett):

    Öltözz zöldbe! – A legvidámabb, legkreatívabb ruházat

    Legszínesebb balkon és/vagy virágoskert

    Legpompásabb zöldség- és/vagy fűszerkert

A nyerteseket e-mailben értesítjük!                                                                                

Zöldítésre fel!

 

Partnereink