Okospad a BTK-n

Napelemmel működő okospad várja a PTE-s hallgatókat

A világ egyik legsokoldalúbb köztéri bútorát helyezték el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai a „Zöld Egyetem” projekt keretében. A napelemmel működő okospad minimalista külsővel és roppant gazdag belsővel rendelkezik. Elegáns és remekül illeszkedik környezetébe, optimalizálja saját energiafelhasználását, világítást, mobiltelefontöltést és internetkapcsolatot biztosít a felhasználók számára. Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kg-ig terhelhető acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll, tűzbiztos és bármikor könnyen újrapolírozható.

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval rendelkezik, melyek gyors töltést tesznek lehetővé a mobilkészülékek részére, mindezek mellett biztonságosak az akkumulátorok számára. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető. A horvát származású Ivan Mrvoš tervezte Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető, más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.

„Az első okospad az Egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet, nem véletlenül, hiszen a legnagyobb létszámmal és legszélesebb képzési portfolióval rendelkező karok működnek itt. Minden bizonnyal szeretni és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja” – mondta el Berkes György műszaki igazgató.

Partnereink