Műanyagmentes Július 2022

Előzmény: A Plastic Free July, vagyis a Műanyagmentes Július 2011-ben Ausztráliában látott napvilágot, mint figyelemfelkeltő és attitűdváltó kezdeményezés azzal a céllal, hogy a csatlakozók minél kevesebb eldobható műanyagot használjanak. Mára olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly már a világ 190 országból több mint 100 millióan vállalták a kihívást. A résztvevők az egyszer használatos műanyag termékek visszautasításával, és azáltal, hogy találékonyabbak és kevésbé pazarlóak voltak, elképesztő mértékben, közel 300 millió kg-mal csökkentették a műanyagfogyasztást!

Mutassunk példát közösen! A Műanyagmentes Július kihíváshoz való csatlakozással mi magunk is tehetünk azért, hogy minél kevesebb műanyag kerüljön be a mindennapi használatba.

Rengeteg módja létezik annak, hogy hogyan tudjuk csökkenteni a termelődő hulladék mennyiségét, minimalizálni a műanyaghasználatot. Azonban nehéz lenne minden szabályt egyik napról a másikra beépíteni az életünkbe, érdemes fokozatosan haladni. Első lépésként csatlakozhatsz e nemzetközi kihíváshoz a PTE színeiben, hiszen kis tettekkel is nagy változást érhetünk el! Minden zöld lépés számít! Ahhoz, hogy könnyebben boldogulj a műanyagmentes hónapban, szeretnénk segítséget nyújtani. Nincs más teendőd, mint júliusban figyelemmel kísérni a PTE Zöld Egyetem Program Facebook és Instagram oldalát. Minden nap, hetente változó tematikus bontásban adunk ötleteket, napi tippeket a hónap 31 napjára.

Hogy mozgásba hozzuk a kreatív energiáidat, egy játékra invitálunk. Küldd el nekünk műanyagmentes júliusi mindennapjaidat akár fotó, akár ötlet formájában a zoldegyetem@pte.hu e-mail címre! Mi pedig cserébe a beküldők között PTE ajándékcsomagokat sorsolunk. A nyerteseket augusztusban e-mailben értesítjük.

 

Partnereink