Kiemelkedő helyen végzett a PTE

Pécs, 2020. 04. 27.

 

Kiemelkedő helyen végzett a PTE  

Tavaly készült el először a Times Higher Education (THE) az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló rangsora, melyben az egyetemek környezeti, társadalmi és gazdasági hatását mérik össze. Az idei évben 85 ország 767 egyeteme közül a Pécsi Tudományegyetem a rangos 301-400. helyen végzett, a klímaváltozás elleni küzdelemben pedig a kiemelkedő 45. helyezést érte el a THE Impact Rankings 2020 rangsorában.

 

Az ENSZ 2015-ben elfogadott 17 Fenntartható Fejlődési Célja (Sustainable Development Goals, röviden SDG) alapján összeállított szempontrendszerben vizsgálta a THE április 22-én nyilvánosságra hozott rangsora az egyes egyetemek teljesítményét. Idén, a rangsorolásban Magyarországról hat egyetem vett rész, a hazai felsőoktatási intézmények közül a PTE az előkelő harmadik helyen végzett. Magyarország első egyeteme három fenntartható fejlődési célban kiemelkedő eredményt ért el:

•             a fellépés az éghajlatváltozás ellen-,

•             az egészség és jóllét-,

•             valamint a tisztességes munka és gazdasági növekedés célokban.

 

„Összesen 17 fejlődési cél mentén versenyeztek az egyetemek, ebből a PTE számos kategóriában ért el jó helyezést. A felsőoktatási intézmények összesített rangsorát pedig a három legjobb eredmény, valamint a „partnerség a fenntartható fejlődésért” kategóriában elért pontszám alapján számítják ki. Ez utóbbit tekintve a Pécsi Tudományegyetemnek a partneri kapcsolatokat és a társadalmi felelősségvállalást kell még tovább fejlesztenie, valamint érdemes az egyes célok kommunikációját erősíteni mind az oktatásban, mind pedig a társadalom felé. Természetesen az összes cél tekintetében folyamatos fejlődésre törekszünk” – tudhattuk meg Dr. Kehl Dánieltől, a PTE Közgazdaságtudományi Kar adjunktusától.

 

Partnereink