Hollywood jelentkezik: meghirdetésre került a Forgass a Földért filmkészítő verseny

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) közreműködésével idén is megrendezésre kerül a Forgass a Földért! A globális filmkészítő verseny meghirdetésére az előző években díjazott filmek vetítésével együtt került sor az Oscar-díj átadását követően. A kar képviseletében Dr. Zádori Iván nemzetközi kapcsolatokért felelős dékán­helyettes vett részt Los Angeles egyik leghíresebb részén, a Sunset Boulevard-on megrendezett eseményen.

A globális filmkészítő verseny meghirdetésének résztvevői a Los Angeles Film School dísztermében (balról-jobbra) Prof. Karl Bardosh művészeti vezető, Dr. Zádori Iván dékánhelyettes, Prof. Marlee Roberts programigazgató, valamint Lawrence David Foldes a Diák Oscar-díj Bizottság tagja, a Forgass a Földért nemzetközi zsűrielnöke

 

A „Forgass a Földért” filmkészítő verseny a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával kerül megrendezésre. A versenyt a PTE KPVK és a „Forgass a Földért” Alapítvány közös produkcióban szervezi, a New York University (NYU) Tisch School of Arts közreműködésével.

A verseny szakmai vezetője Kindl Gábor producer (Forgass a Földért Alapítvány), művészeti vezetője Prof. Karl Bardosh (NYU), a lebonyolítás szakmai csapatát a PTE KPVK gyártásszervező hallgatói adják. A nevezés mindenki számára nyitott, a részletek megtalálhatóak a www.shoot4earth.org címen.

PTE KPVK – a Bolygónk és városunk környezetvédelmi díj 2021 évi nyertese intézményi kategóriában

A filmkészítő versenyre nevezett alkotások a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által finanszírozott 2020-2.1.1-ED-2020-00107 pályázat keretében tudományos vizsgálatban is részt vesznek.

 

Partnereink