Figyelmeztető üzenet

Az űrlap le van zárva, ezért nem lehet kitölteni.

Európai Mobilitási Hét - 2022. szeptember 16-22. - PROGRAMAJÁNLÓ

PROGRAMJAINK

 

Szakmai Nap - előadás és pódiumbeszélgetés:09.16-án 10:00-12:00 között a PTE ÁOK régi épületének 1. emeleti tanácstermében.

A program részletes infói és regisztráció: https://zoldegyetem.pte.hu/hu/hirek/europai_mobilitasi_het_2022_szakmai_...

Bringás reggeli/ízélmény/kóstoló

  • 09.21-én Bringás reggeli + kerékpár gravírozás + Bike Safe + Kerékpáros gyorsszervíz: PTE Általános Orvostudományi Kar szervezésében. A program központi témája a kerékpárok kötelező alkatrészei.
  • 09.22-én Bringás reggeli/ízélmény/kóstoló + Kerékpáros gyorsszervíz a Pécsi Vásárcsarnoknál.

Bringázz munkába, suliba!

Nyakunkon a szeptember, jönnek a rohanós reggelek és egyre kevesebb alkalmunk lesz arra, hogy minőségi időt töltsünk el együtt a családdal. De ennek nem kell így lennie!

Bringázz a suliba! programunk célja, hogy a családokat aktív testmozgásra biztassuk, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsuk. Mert kerékpárral minden nap vidáman és energikusan indul!  

Mi már nagyon készülünk... Bringázz a suliba! nap szeptember 22-én! Ugye te is velünk tartasz?

A Bringázz a munkába! kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. 

https://www.facebook.com/bringazzamunkaba/

„Muti, mivel utazol?” Szelfi pályázat a mobilitási héten (09.16-22. között) bármilyen fenntartható(bb) közlekedési módot használók körében (kerékpár, segway, roller, göri, gyalogosan, carpooling/telekocsi, tömegközlekedés) – Nyereményjátékkal. Várjuk az oldal alján található űrlapra feltöltött fotókat. A beküldők között PTE ajándékcsomagok kerülnek kisorsolásra.

KRESZ Park: 09.21. szerdai napon az eszközök és a pálya ingyenes használata a PTE gyakorló iskola tanulóinak körében. A KRESZ Parkban ki lehet próbálni kézzel hajtható kerékpárt (handbike), lábbal hajtható fekvő kerékpárt (trike), háromkerekű kerékpárokat, háromkerekű tandemeket, riksát, illetve hagyományos kerékpárokat felnőtt és gyerek méretben egyránt.

PÉCSIKE ingyenes használata Autómentes Napon: 2022. szeptember 22-én, csütörtökön 0 óra és 24 óra között váltott Pécsike 24 órás kerékpárjegyet díjmentesen lehet megváltani. A jegyvásárlás ugyanúgy regisztrációhoz kötött, mint más alkalmakkor, továbbá a rendszer 8.400.-Ft-ot befoglal letétként a felhasználó bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejárta után 3 banki napon belül felszabadít. A kölcsönzési díj, tehát a 30 percen túli kerékpározás minden jegy és bérletfajta esetében ezen a napon díjmentes.

24 órás jegyvásárlás menete: Regisztrálásra a www.pecsike.hu weboldalon vagy a kölcsönző állomások vezérlőoszlopán van lehetőség. A regisztráció során megadott mobilszámra 8 számjegyű PIN kódot kap a felhasználó SMS-ben (és e-mailben). Az állomás vezérlőoszlopán a "Kölcsönzés PIN kóddal" menüpont kiválasztása után meg kell adni az SMS-ben kapott kódot, majd ennek elfogadása után lehet kiválasztani a használni kívánt kerékpárt. A dokkoló fény-és hangjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a helyéről. 20 mp-ig villog a lámpa, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Amennyiben ez nem történik meg a dokkoló visszazárja a kerékpárt. 

További információ a www.pecsike.hu weboldalon

Tömegközlekedés ingyenes használata: Az Autómentes nap egyik fő üzenete a környezetbarát és a fenntartható városi közösségi közlekedés népszerűsítése. 2022. szeptember 22-én, az Autómentes napon a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén.

Tanácsok kerékpárosoknak/gyalogosoknak "szórólap"

Kerékpártároló-térkép:
https://univpecs.com/zold/pte_s_bicajtarolok_hivatalos_digitalis_terkepe

Fontos a véleményed: UNIMOB online kérdőív (magyar, angol): 09.16-22. között: részletek hamarosan!

 

 

Partnereink