Hírek

V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop

Ezúton ajánljuk szíves figyelmetekbe a szeptember 22-én a PTE által online megrendezésre kerülő V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvényt, melyre várjuk a Zöld Egyetem Program Partnereink, témában érintett munkatársainak jelentkezését.

A legjobb vidéki egyetem a PTE!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is felkerült az eredményei alapján, méghozzá a legjobb magyar vidéki egyetemként!

NADÍR 63 - A Pécsi Egyetemi Borbirtok első pezsgője

Első pezsgőjével jelentkezik a nemzetközi szinten és országosan is elismeréseket nyert borokat alkotó PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet. Az oktatás és kutatás eredményeit is bemutató borokat ősztől a Pécsi Egyetemi Borbirtok néven kell keresni a polcokon és a webshopban!

A Pécsi Egyetemi Borbirtok első pezsgője - az UnivPécs cikke. 

Nemzetközi borversenyen aranyérmes a PTE SZBKI bora

15 ország 775 mintája vett részt Magyarország legrangosabb borversenyén Szekszárdon a nyár derekán. A színvonalas VinAgora nemzetközi versenyen aranyérmes lett a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Pécsi Summa Cabernet Sauvignon 2017-es évjáratú bora is!

MOON BIKE 2020 - Nemzetközi és hazai sikerek

 Nemzetközi és hazai sikerek: MoonBike

Ma 163.735 km-nél jár a PTE bringázós projektje

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési és Kapcsolati Igazgatósága olyan, a nemzetközi láthatóságot előtérbe helyező programot dolgozott ki, mely egyedülállóan népszerűsíti a Pécsi Tudományegyetemet.

Még zöldebb lesz a Pécsi Tudományegyetem

Idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara környezetvédelmi díját kapta meg, tavaly pedig nemzetközi sikereket ért el a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programja. 

Az interjú teljes terjedelemben a bama.hu-n!

Virágos Magyarország

40 nap alatt a Föld körül - INTERNATIONAL SPRING - Videós beszámoló

A tervezettnél gyorsabban, 30 nap alatt „kerülték meg” a Földet a PTE kezdeményezésére kétkeréken. A 40 nap alatt a Föld körül kihívásban több mint 170 ember vett részt. Az utolsó 1367 métert a Pécsi Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Miseta Attila „tekerte le”.

Részletek az UnivTV videójában: https://www.youtube.com/watch?v=Uf7wctHJI04

 

10 millió fa

Kedves Egyetemi Polgárok!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a "10 millió fa" közössége a honlapon és social media: facebook és instagram felületein túl immár saját TV csatornával is rendelkezik, melyeket az alábbi linken keresztül elérhettek:

Art for Planet Earth - nemzetközi grafikai pályázat

Az Art for Planet Earth nemzetközi grafikai pályázatot hirdet, melyre várják a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak jelentkezését is. A részeleteket a csatolt plakát tartalmazza.

Határidő: 2020.08.20.

További, fenntarthatósággal és művészettel kapcsolatos érdekes és inspiráló cikkeket olvashatsz az Art for Planet Earth weboldalán.

Oldalak

Levél Csapda