Hírek

"Ételt vigyél, ne szemetet!" - Csomagolásmentes nap 2023.09.30.

Tudtad, hogy szeptember 30-a Csomagolásmentes Világnap?

Iskolai receptverseny a vegetáriánus október és a húsmentes péntek jegyében

A vegetáriánus október és a húsmentes péntek jegyében "vega" receptversenyt hirdetünk a PTE Gyakorló Általános Iskolák alsó tagozatos tanulói részére.

Nevezés:

Planet Budapest 2023 - KVÍZ

Planet Budapest 2023

"Földünk.

Gyönyörű, élettel teli és nélkülözhetetlen. Egy rendszer, amely otthona növénynek, állatnak, embernek. Termőföldje, vize, levegője éltet. Forrásaiból minden élőlénynek juthat. Ám bőkezűségével visszaéltünk. Felborítottuk törékeny egyensúlyát. Többet veszünk el tőle, mint amit saját erejéből pótolni képes. Ezen  változtatnunk kell!"

Európai Mobilitási Hét 2023.09.16-22. - PROGRAMAJÁNLÓ

PROGRAMJAINK

Bringás reggeli/ízélmény/kóstoló

Ivókutat avattak a MIK-en

A PTE Zöld Egyetem Program és a Tettye Forrásház jóvoltából, a „Vizes Város – tudatos víz- és csatornahasználat” projekt részeként megvalósult ivókutat avattak a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, a Bosz

Ivókutat avattak a PTE Babits udvarán

A nemzetközi környezetvédelmi világnapon, június 5-én a „Vizes Város – tudatos víz- és csatornahasználat” elnevezésű projekt keretében a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában kültéri ivókutat avattak.

Alex ökokalandjai – környezettudatosság a legkisebbeknek is

Kihívás napja 2023 - Zöld lépések az egészségért – Lépcsőzz velünk Te is!

A Kihívás Napja nagy vidámsággal töltötte meg a Kancellária épületét 2023. május 31-én. A lelkes kollégák a kora reggeli testmozgást választva mosolygós hangulattal és egy finom almával gazdagodhattak.

Ökobarátok Tehetséggondozó Műhely

A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően természettudományos tehetséggondozó műhely került létrehozásra a PTE Zöld Egyetem Program szellemiségét tükrözve a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája és a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája 1-2. évfolyamos tanulóinak a 2022-2023-as tanévben. Cél a környezetbarát magatartás és a fenntarthatóság szemléletének alakítása, formálása volt.

Oldalak

Levél Csapda