Hírek

Az éltető víz – a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem Program és a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolája több izgalmas program keretében tisztelgett a tudatos vízhasználat előtt

A szemünk számára láthatatlan, talpunk alatt megbúvó felszín alatti víz, bolygónk egyik, ha nem a legfontosabb kincse. A világ elérhető ivóvíz készletének majdnem egészét ez teszi ki, azonban az éghajlatváltozás és a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélybe van ez a felbecsülhetetlen kincs.

"Smart Life" - videókampány eredményhirdetés és díjátadó

Reels videókampány nyertesei

6. helyezett - Berényi Petra
5. helyezett - Roncsák Szilveszter
4. helyezett - Navreczki Fanni
3. helyezett - Milisits Eszter (97 like)
2. helyezett - Werner Boróka (102 like)
1. helyezett - Angelina Vlasova (112 like)

Videóverseny középiskola kategória nyertesei és tanáraik – PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

Hivatalosan is kerékpárosbarát munkahely a PTE!

Forrás: UnivPécs

VI. Érték Kiállítás és Vásár - interjú Kulcsár Tünde programkoordinátorral

Legyél te is válogatós! – Kari kitelepülés-sorozat

2018 óta március 18.-a az Újrahasznosítás Világnapja. Ennek a napnak a célja a Föld értékes természeti erőforrásainak megőrzése érdekében a lakosság, kiemelten a fiatalok felvilágosítása az újrahasznosítás fontosságáról, illetve annak a szemléletnek a terjesztése, hogy a hulladékra erőforrásként tekintsenek.

"Legyél te is válogatós!" - fókuszban az Újrahasznosítás Világnapja

A mai napon elindult az a kitelepülés-sorozat, ami az Újrahasznosítás Világnapja köré szerveződik és fókuszában az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés áll. Az Újrahasznosítás Világnapja (2018 óta március 18-a), amelynek célja, hogy a Föld értékes természeti erőforrásainak megőrzésére hívja fel a figyelmet.

A PTE Zöld Egyetem Program ennek apropóján kitelepüléseket szervez az egyetem Karain „Legyél te is válogatós!” mottóval. 

International Seasons

Megkezdődött a jelentkezés az angol nyelvű programokra

Slow fashion értelmezések és stratégiák Magyarországon - előadás

Megoldás a klímaváltozásra - kurzus

A klímaváltozás folyamatának fizikai és kémiai alapjai. A klímaváltozás jelenlegi mértéke, és eddigi változásai. A természetes globális lehűlési és felmelegedési ciklusok és az antropogén kibocsátás okozta felmelegedés összehasonlítása. Klímamodellek, klímaprognózisok. A visszafordíthatatlan változások határpontjai. Globális célkitűzések. Klímaváltozás hatásai a környezetre és az emberi társadalomra. Műszaki és tudományos megoldások a klímaváltozás elleni harcban.

Ezt jól kisütöttük! - használt sütőolaj és gasztro kvíz

 

KVÍZ

Oldalak

Levél Csapda