Hírek

Tavaszi Nagytakarítás 2024

Közel ötvenen szedték a szemetet április 11-én a Mecsekben a PTE Zöld Egyetem programjának szervezésében. Az akcióban a PTE I.

Környezeti fenntarthatóság a PTE-n: középpontban az energiatakarékosság

Green Policy Center - közösségépítő nyári tábor

Járj két keréken dolgozni az Egyetemre! - NYEREMÉNYJÁTÉK

Környezetbarát, kényelmes, alaposan átmozgat, pénzt spórol, és még a csúcsforgalmat is kikerülheted: ez csak néhány érv amellett, miért érdemes biciklivel munkába járni. A kerékpáros munkába járás javítja az erőnlétedet, keringési rendszeredet, fogyaszt, és nem mellesleg sokkal könnyebb vele leparkolni, mint autóval. A PTE Zöld Egyetem Program nyereményjátékot hirdet minden egyetemi munkavállaló részére, aki vállalja, hogy 2024. március 25.

Föld Órája 2024

A Föld óráján minden évben világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Víz Világnapja

Járj dolgozni kerékpárral az egyetemre!

Pécsi Tudományegyetem a Zöld Egyetem Program keretében „Járj dolgozni kerékpárral az egyetemre!” címmel pályázatot hirdetett munkavállalói körében a PTE Sportiroda által biztosított 25 kerékpár ingyenes használatára.

400 tölgyet ültettek el az egyetemi polgárok és a Mecsekerdő Zrt. munkatársai

Az erdők világnapjának stílusos megünneplése a PTE Zöld Egyetem Program és a Mecsekerdő Zrt. együttműködésében megvalósult projekt, melynek keretében összesen 400 tölgyet ültettek el az egyetemi polgárok és a Mecsekerdő Zrt. munkatársai.

Két új csatlakozóval bővült a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) kezdeményezésére 2022. szeptember 22-én tizennégy fenntarthatóságért elkötelezett magyar egyetem részvételével megalakult a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform (MEFP), mely szövetség két új egyetemmel bővült.

TEGYÉL MA A HOLNAPÉRT! – NEMZETKÖZI ENERGIATAKARÉKOSSÁGI VILÁGNAP

Világszerte március 6-án a cselekedetek az energiatakarékosság jegyében szerveződnek. Ez a nap elsősorban arra ösztönöz minket, hogy egyénileg cselekedjünk a közösség javára, felhívva a figyelmet arra, hogy kis odafigyeléssel sok energiát, és így pénzt takaríthatunk meg a háztartásunkban. Az egyéni megtakarításaink összessége „sok kicsi sokra megy” alapon végül az egész világ energiaforrásaira pozitív hatást gyakorol.

Oldalak

Levél Csapda