Clever Clay avagy Agyas Agyag

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara által koordinált RM@School projekthez. A negyedik RM School konferenciára 2019. november 5-7 között került sor a Bologna-ban.

A nemzetközi eseményt az EU országok középiskolás diákjai számára rendezték. Magyarországot a miskolci Hermann Ottó Gimnázium, a szekszárdi I. Béla Gimnázium és iskolánk képviselte. A magyar küldöttséget a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi karának dékánhelyettese, dr Mádai Ferenc vezette.

Az RM@Schools (Nyersanyag Nagykövetek az iskolákban ) projekt egy olyan, aktív tanulási módszert kínál a 10-19 éves korosztályt oktató iskolák számára, ami nyersanyagokkal kapcsolatos kísérletekbe és ismeretterjesztési tevékenységekbe vonja be a diákokat.

A program a  környezetünkben fellelhető nyersanyagokra és azok sokoldalú felhasználhatóságára, újrahasznosításának fontosságára, a körforgásos gazdaság erősítésére helyezi a figyelmet. A projekt célja, hogy növelje a nyersanyagok, másodlagos nyersanyagok és azok újrahasznosításának fontosságát, kézzel fogható, interaktív oktatási technikák segítségével.

Iskolánk csapata: Csökli Zita 12.D, Rónai Bálint 12.E, Fáy Szilárd 12.E, Krausz Míra 12.D.

A konferenciáról a PTE BABITS GIMNÁZIUM oldalán olvashat részletesen.

A következő témával kapcsolatos honlapokat érdemes még megtekinteni:
https://rmschools.isof.cnr.it/events-2019.html
https://rmschools.isof.cnr.it/gallery/Res_Night_2019_Pecs
http://kutatokejszakaja.pte.hu/programok/agyas-agyag 

Levél Csapda